Home/Verificatiefout bij inloggen remote desktop

Verificatiefout bij inloggen remote desktop

Datum: 9 Mei 2018

Foutmelding: Er is een verificatiefout opgetreden. De aangevraagde functie wordt niet ondersteund.

Server: Microsoft Server 2016

Client: Microsoft Windows 7 Profesional, Microsoft Windows 7 Ultimate

Probleem: Niet meer kunnen aanmelden op de RDS (Remote Desktop Server). Geeft na invoeren van gebruikersnaam en wachtwoord een foutmelding.

Situatie: Gisteren (8 mei) updates toegepast.

Oplossing: Verwijderen Microsoft Update KB4103718 van 08-05-2018.

https://support.microsoft.com/nl-nl/help/4103718/windows-7-update-kb4103718