Home/Hoe u ESET Mobile Security op uw mobiele apparaat installeert

Hoe u ESET Mobile Security op uw mobiele apparaat installeert

In dit korte artikel leggen we uit hoe u ESET Mobile Security op uw mobiele apparaat zoals, een smartphone of tablet installeert. Dit artikel zal enkel voor Android apparaten gelden. ESET Mobile security ondersteunt helaas geen iOS apparaten (Apple) en kan daarom dus ook niet worden geïnstalleerd op deze apparaten.

Hoe download ik ESET Mobile Security op mijn Android apparaat:

Als u een Android apparaat gebruikt zult u de volgende stappen moeten volgen:

1. Open Google Play Store, zoek in de zoekbalk naar “ESET Mobile Security”.
  2. Als u de app heeft gevonden, drukt u op Install.

3. Zodra de app klaar is met downloaden, drukt u op Open.

4. Nu de app is opgestart, voert u uw land en taal in. Druk op Next om verder te gaan.

LET OP! Zodra u op Next drukt gaat u akoord met de End-user Agreement. Dit is een wettelijk verplichte gebruikersovereenkomst dat bij een software word geleverd. Hierin staan regels over het kopiëren, illegaal verspreiden of namaken van de software.

5. In het volgende scherm krijgt u 3 vragen te zien. De onderdelen zijn niet nodig om ESET te laten werken, maar kunnen wel de applicatie verbeteren in het opsporen van virussen en malware.

Allereerst kunt u kiezen om ESET LiveGrid in te schakelen. ESET LiveGrid is een onderdeel dat de gepresteerde ESET processen van de gebruiker in een Cloud systeem upload. Alle informatie van de verwijderde virussen worden verzameld, ESET weet gelijk welke soorten virussen actief zijn en hoe ESET deze het beste kan verwijderen.

De 2de vraag gaat over het inschakelen van de Detection Of Potentially Unwanted Applications service. Deze service zal naast het scannen naar virussen, ook gaan kijken naar ongewenste programma’s (zoals: extra internet browsers, extra antivirus programma’s, programma’s die potentieel malware bevatten, ENZ.).

Bij de 3de vraag, kunt u ESET toestemming geven dat u mails over nieuwe producten en acties wilt ontvangen. Deze is ook niet nodig om de app te laten functioneren.

Als u uw keuze heeft gemaakt druk dan op Next.

6. Nu krijgt u het “Allow Access” scherm in beeld. Druk op doorgaan rechts onder in de hoek. Zodra u dit doet krijgt u meerdere pop-ups in beeld. Druk op toestaan in deze pop-ups.

Let op: Zodra u dit weigerd, zal de app de instalatie annuleren.

7. Selecteer nu uw email adres. Gebruik het email adres dat werd gebruikt bij de betaling van uw ESET licentie. Als u ESET heeft gekocht via de playstore, zal u uw gmail account van de playstore moeten gebruiken.  Druk vervolgens op OK en dan op volgende.

8. Druk vervolgens op eerste scan starten. Als u geen licentie heeft aangeschaft en ook niet van plan bent om er een aan te schaffen, bent u nu klaar en kunt u de app gebruiken met uw gratis account. Mocht u een licentie hebben gekocht, dan zal u deze moeten activeren met uw account. (zie volgende pagina)

ESET Mobile Security Premium activeren

Nu u ESET heeft geïnstalleerd op uw Android apparaat, kunt u er voor kiezen om deze te activeren naar een premium account. Met een premium account heeft u net wat meer beschikbare opties in de app, om uw telefoon zo veilig mogelijk te maken. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

• Betere up-to-date beveiliging
  • Veiliger internetten
  • Verloren apparaten terug vinden
  • App lock
  • Security audit

Om ESET premium te activeren volgt u de volgende stappen:

1. Open de app en navigeer naar het volgende icoon. Deze ziet er uit als 3 horizontale strepen:

2. Nu krijgt u een menu te zien. Navigeer naar licentie in het menu.

3. Het licentie scherm zal nu worden geopend. Hier vind u informatie over hoelang uw licentie nog geldig is en wat uw public license ID is. Onder aan de pagina bevinden zich 2 knoppen om een ESET Mobiel Security licentie te kopen. Daaronder zult u de “licentie code invoeren” knop vinden. Hier mag u op drukken.

4. Nu komt een scherm tevoorschijn waar u een licentie code in kunt vullen. Deze zal zich bevinden op de kaart meegeleverd met uw licentie aankoop. De streepjes tussen de reeksen worden automatisch ingevuld. Uw code ziet er als volgt uit:

XXXX-XXXX-XXXX-XXXX-XXXX

Vul deze in en druk vervolgens op Activate.

5. Uw ESET is nu geactiveerd. Druk op Finish om terug te gaan naar de start pagina van ESET