Home/Hoe u ESET antivirus op Windows installeert

Hoe u ESET antivirus op Windows installeert

In dit korte artikel gaan we het hebben over het installeren van ESET NOD32 Antivirus op uw Windows PC/laptop. Er zijn 2 mogelijkheden om ESET te installeren. Dit kan via de meegeleverde diskette en bij afwezigheid van een disk reader, kunt u de installatie software downloaden via deze site:

https://www.eset.com/nl/download-thuis/

1. Voordat u begint, is het noodzakelijk om alle eerdere gebruikte antivirus software te verwijderen. Dit kan namelijk conflicten veroorzaken met de ESET antivirus. Het is niet altijd mogelijk om de vooraf geïnstalleerde antivirussen handmatig te verwijderen. Hiervoor download u een zo gehete “tool” die alle oude antivirus programma’s zal verwijderen. Deze vind u hier:

https://download.eset.com/com/eset/tools/installers/av_remover/latest/avremover_nt64_enu.exe

2. Als u de diskette gebruikt, open dan de Windows verkenner. Vervolgens navigeert u naar deze pc. Nu zal u in deze map het ESET logo te zien krijgen. U mag met een dubbelklik op het icoon klikken. Nu zal de installatie software openen.

Als u de installatie software heeft gedownload mag u de Windows verkenner openen. Navigeer vervolgens naar de map downloads. Dubbelklik dan op het ESET logo dat zich boven aan in de map bevind.

3. Nu zal het Install ESET NOD32 Antivirus venster tevoorschijn komen. Druk vervolgens op Continue.

Nu zult u de End-user Agreement in beeld krijgen. Dit is een wettelijk verplichte gebruikersovereenkomst dat bij een software word geleverd. Hierin staan regels over het kopiëren, illegaal verspreiden of namaken van de software.

4. Om de installatie verder te laten gaan drukt u op I Accept.

5. Het Choose an activationoption venster zal nu zichtbaar zijn. Klik op Use a purchased License Key. De License Key zal zich bevinden bij de installatie cd of in uw mailbox. Als u nog geen License Key heeft, kunt u deze kopen bij Swadon.

6. Typ in het veld Use a purchased License Key uw License Key. Klik vervolgens op Continue. LET OP als u uw License Key kopieert, zorg dat u geen extra spaties mee kopieert. Als u de License Key over typt, zorg er dan voor dat u ook de streepjes ( – )tussen de reeksen meeneemt. Uw License Key zal er als volgt uit zien: XXX-XXX-XXX-XXX-XXX

7. U krijgt nu het volgende scherm voor u. druk vervolgens op Continue.

8. U krijgt 2 vragen over het in- of uitschakelen van onderdelen. De onderdelen zijn niet nodig om ESET te laten werken, maar kunnen wel de applicatie verbeteren in het opsporen van virussen en malware.

Allereerst kunt u kiezen om ESET LiveGrid in te schakelen. ESET LiveGrid is een onderdeel dat de gepresteerde ESET processen bij de gebruiker in een Cloud systeem upload. Alle informatie van de verwijderde virussen worden verzameld, ESET weet gelijk welke soorten virussen actief zijn en hoe ESET deze het beste kan verwijderen.

De 2de vraag gaat over het inschakelen van de Detection Of Potentially Unwanted Applications service. Deze service zal naast het scannen naar virussen, ook gaan kijken naar ongewenste programma’s (zoals: extra internet browsers, extra antivirus programma’s, programma’s die potentieel malware bevatten, ENZ.).

Zodra u uw keuze heeft gemaakt mag u op Continue klikken.

9. Vervolgens krijgt u de vraag of u mee wilt doen aan de Customer Experience Improvement Program (CEIP). Dit houd in dat er persoonlijke data word opgeslagen en word verstuurt naar ESET. Deze service is optioneel en is dus niet nodig om de antivirus te laten functioneren. Zodra u uw keuze heeft gemaakt klikt u op Install.

10. ESET zal nu worden geïnstalleerd. Dit zal een paar minuten duren. U kunt tussendoor gerust even wat anders doen. Zodra de installatie klaar is, mag u op Done klikken. ESET NOD32 Antivirus in nu met succes geïnstalleerd op uw computer.