Home/FAQ Windows 10

FAQ Windows 10

Waarom overstappen op Windows 10? Mijn Windows 7 werkt prima.

Binnen een aanzienlijke korte periode zullen websites en applicaties niet meer worden ondersteund op Windows 7 en ouder. Daarbij zijn er ook geen beveiligingsupdates meer. Hierdoor kan het onveilig zijn om te internetbankieren en het gebruiken van order/bestelsystemen.

Is het noodzakelijk een SSD te plaatsen bij de overstap naar Windows 10?

Het is zeker niet noodzakelijk, echter wel sterk aangeraden. Een SSD Schijf kan vele malen sneller lezen en gegevens wegschrijven. Hierdoor zal uw computer of laptop sneller opstarten, programma’s gaan sneller open en het opslaan van grote bestanden zal ook veel sneller werken.

Werken al mijn programma’s op Windows 10?

Bijna alle applicaties zijn overdraagbaar naar Windows 10.

Windows 10 heeft een ingebouwde virusscanner. Werkt deze goed? Heb ik hier voldoende aan?

Windows 10 heeft inderdaad de ingebouwde Windows Defender. Deze beveiliging werkt zeker niet voldoende. Het is zeer aangeraden een goede virusscanner te gebruiken! Wij raden altijd Eset Internet Security aan. Wij hebben dit product al jaren in gebruiker, testen er maandelijks mee en hebben zeer goede ervaringen en resultaten met dit product.

Ben ik al mijn bestanden en foto’s kwijt met de overstap naar Windows 10?

Alle foto’s en bestanden kunnen gemakkelijk op Windows 10 worden overgezet. Hiervoor is alle kennis in huis. Wel is het altijd aan te raden wel te zorgen voor goede back-ups. Vraag gerust bij ons de mogelijkheden voor backup op een externe harddisk op Swadon Cloud Backup.