Home/Bestanden Delen (OneDrive)

Bestanden Delen (OneDrive)

  1. Ga naar de website van OneDrive en meld u aan met uw Microsoft-account.
  2. Selecteer het bestand of de map die u wilt delen door de cirkel in de bovenhoek van het item te selecteren. U kunt ook meerdere items tegelijk selecteren die u wilt delen.
  3. Selecteer Delen boven aan de pagina.
  4. In het vak Delen dat wordt weergegeven, kiest u een van de opties voor delen: Koppeling kopiëren of E-mail verzenden.Opmerking: Als u deze opties niet ziet, bent u waarschijnlijk aangemeld met uw werk- of schoolaccount. Klik op het tabblad OneDrive – Bedrijven boven aan dit artikel om te zien hoe OneDrive voor Bedrijven-bestanden kunt delen.

Koppeling kopiëren

Kies deze optie als u items wilt delen met een groot aantal personen die u mogelijk niet eens persoonlijk kent. U kunt deze koppelingen bijvoorbeeld gebruiken om berichten te plaatsen op Facebook, Twitter of LinkedIn, of te delen via e-mail of chatberichten. Iedereen die de koppeling ontvangt, kan het item bekijken of bewerken, afhankelijk van de machtiging die u instelt. Gebruikers met de koppeling kunnen geen nieuwe items uploaden. Houd er rekening mee dat de koppeling ook kan worden doorgestuurd en dat aanmelden niet vereist is.

  1. Selecteer Iedereen met de koppeling kan bewerken om de koppelingsopties aan te passen.
  2. Stel de gewenste opties in voor uw koppeling en selecteer Toepassen wanneer u klaar bent.
    • Bewerken toestaan: wanneer u items met dit type koppeling deelt, kunnen anderen bestanden bewerken en bestanden aan een gedeelde map toevoegen of eruit verwijderen. Ontvangers kunnen de koppeling doorsturen, de lijst met personen wijzigen die de bestanden of map delen, en machtigingen voor ontvangers wijzigen. Als u een map deelt, kunnen personen met machtigingen voor bewerken alles in de map kopiëren, verplaatsen, bewerken, delen, eruit verwijderen en de naam ervan wijzigen.Als u dit selectievakje uitschakelt, kunnen anderen uw items bekijken, kopiëren en downloaden zonder zich aan te melden. Ze kunnen de koppeling ook doorsturen naar anderen. Ze kunnen echter geen wijzigingen aanbrengen in de versie in uw OneDrive.
    • Verloopdatum instellen: de koppeling werkt slechts tot de datum die u instelt. Na die datum vervalt de koppeling. U moet dan een nieuwe koppeling maken voor gebruikers die toegang tot uw bestand of map nodig hebben.
    • Wachtwoord instellen: gebruikers die op de koppeling klikken, wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren voordat het bestand kan worden geopend. U moet dit wachtwoord apart naar gebruikers verzenden.
  3. Wanneer u weer terug bent bij het hoofdvak Delen (waarin de aangebrachte wijzigingen nu zichtbaar zijn, als u Bewerken hebt gewijzigd in Weergeven), selecteert u Koppeling kopiëren om de koppeling naar het Klembord te kopiëren.Opmerking: ‘https://1drv.ms’ is de verkorte URL voor OneDrive. Verkorte URL’s zijn nuttig voor het delen via Twitter.
  4. Plak de koppeling in een e-mailbericht of naar een andere locatie waar u de koppeling wilt delen.